1 januari

Eftersom hemsidan är ur funktion så hoppas jag ni hittar till bloggen ändå.
Den verkar dessvärre inte heller funka så bra... Önskade alla god jul och gott nytt år innan jul men det var visst borta nu också.
Hoppas alla haft en bra jul och ett bra nyår iaf.

Vi håller på att se över hemsidan och planerar att flytta den. Mer info kommer om adressen ändras.

Hästarna har varit lite förkylda i december. Pay & jumpen med KC fick vi ställa in och det blev lite halvvila istället.
Hästarna är vaccinerade och KC:s tänder är raspade. Hittade två stora vargtänder som ska tas bort. Bokat tid hos Stefan i Fjärås till henne också. Skönt att ha henne kollad innan arbetet drar igång igen.
Jenny tömkör och sadeltämjer Divine.
Malthe är på hugget och är mer vild än tam i skogen. Fattar inte hur han orkar. Han är 25 år nu!

1 december

Trevlig första advent på er! Vad tiden har gått fort.
Idag har jag bytt gardiner och satt upp ljusstakarna. Behöver köpa en ny till fönstret i trappan. Det saknas dessutom glödlampor, så den gamla kan jag inte sätta up...
Grannen hann sätta upp en stor stjärna i fönstret under min balkong. Jag brukar ha en stjärna i balkongfönstret. Trist att det ser likadant ut, så i år blev det en röd stjärna i det fönstret. Blev fint.

KC går på halvfart. Hon är seg och vill inte jobba. Funderar på att boka ett besök hos Stefan...

Första diagnosen i matten är avklarad. Inget betygsgrundande, men ändå ett test. Alla rätt.

Silica har kommit in bra i stoflocken nu.

Fått på dubbdäcken både på transporten och bilen. Känns bra. Nu får man bara vänta på snön. Hoppas det blir en massa snö!

Håller på med Welshponnynytt. Det sista numret för året.

Mamma är i England på möte. De skulle på en auktion också.

11 november

Oj, nu har det visst gått två veckor sen sist. Vad har hänt?

Vi rider Malthé och KC i skogen. Båda hästarna funkar jättebra!
Jag har börjat rida KC lite mer. Jenny rider i skogen och jag rider på banan och på hoppträningarna för Ann. Jättekul! Vilket jobb Jenny har lagt ner! Kalasbra!
Jag red på Pay&Jump i Gislaved första söndagen i november. Var felfri i både 50 och 60 cm. Kändes riktigt bra.

Cruzes svullnad efter kastreringen ville inte ge med sej, så han fick en kur med Metacam och longering 1-2 gånger om dan. Nu verkar det ha gett med sej och han är både piggare och mindre svullen.

Ricky är till salu. Vet också om en 7-årig C-ponny till bra pris.

Joelsbo Delicious och Emma är ute och tävlar med placeringar och felfria rundor i hoppning Lätt B och Lätt A.
Candrah och sin nya ryttare tävlar med vinster och placeringar i dressyr Lätt C och Lätt B.

Har börjat plugga Matte. B hette den förr, 2a heter den nu. Fattar jättebra stundtals och ibland inget alls.

Lever på Winnerbäck fortfarande. Han är så grymt bra! Har lyssnat på sista CD:n hur många gånger som helst.

28 oktober

Oj vad jag har missat att uppdatera nu! Och det har hänt en del också...
 
18:e JAG red KC på banan. Jättestel i höger sida, så jag fick slita som en galning för att jobba igenom den sidan. KC blev lite sur på mej när jag krävde att hon skulle jobba.
19:e Jag och Jenny red i skogen på MAlthé och KC. Malthé var jättepigg. Haha...
20:e Jag och Jenny skrittade till sjön. Hästarna går i utan att tveka nu. KC vill titta lite, men går i.
21:e Jenny red KC på banan. Gick ok, men hon fick jobba med högersidan.
22:a Jag och Jenny red ut i skogen på Malthé och KC.
23:e Veterinären kom och kastrerade Cruze. Allt gick bra, så vi får hoppas att det inte tillstöter nåra komplikationer. Jenny red KC på banan.
24:e Ann-träning. Jenny och KC tränar. Gick sådär. Lite stretig i munnen, men det beror nog på att vi börjat jobba högersidan mer. Fick till nåra riktigt fina språng.
Ricky och Silica anländer till stallet från England.
25:e LÖNING! YEEEES! Åker till Växjö och kollar Winnerbäck. SKITBRA!!!!! Jag får gåshud!
26:e Jag och Jenny red en sväng i skogen.
27:e Jag och Jenny har galopptränat KC och Malthé i skogen idag. Jobbigt!
 
Uppdaterat på hemsidan:
Till salusidan
Daukester Silica
Daukester Ricky
Terrängbilder på KC

17 oktober

I måndags fick hästarna vila och jag, mamma och Jenny var på clinic i Värnamo med Björne, Victoria Almgren och Jörgen Larsson. de visade hur och vad man ska tänka på när man hoppar in en 3-åring och vidareutbildniingen på 4- och 5-åringarna.

I tisdags morse gjorde KC världen osäker. Åtminstone inne i hennes box... Sparkat på väggen mot Cruze, så den hängde i vinkeljärnet i taket. Hennes bakskor satt fast i en söm ungefär... Fick åka till Stefan och sko om henne. Det gick som tur var bra.

Igår red Jenny i skogen och jag cyklade efter. Mötte bara dom en gång på hela rundan. Duktigt!

Idag har det varit hoppträning för Ann. Hoppade 4-studs och galopperade jämna galoppsprång mellan två bommar. Gick jättebra!

13 oktober

I onsdags red Jenny KC i skogen och jag cyklade bredvid. KC försökte med en massa hyss, men Jenny gick på henne, så vi tog oss runt Palmebo. Hade dock behövt en mountainbike...

I torsdags var jag på KomVux i Värnamo och skrev in mej på en mattekurs. Ska läsa den på distans.
På kvällen var det hoppträning hos Ann. De hoppade inte så jättemycket, men gjorde grundjobb över bommar och små hinder, så både hästar och ryttare var ganska möra efter passet. KC gick jättebra och Jenny red bra också.

I fredags fick KC och Malthé vila. Jag och Jenny åkte till Vetlanda och hämtade hem Cruze. Han var inte så villig att gå på transporten, men Börje tog honom och efter 10 min var han lastad. Under den första kilometern hann han hoppa över bommen. Vi fällde ner bommen och satte upp den framför honom igen och sen stod han still hela vägen hem.

Igår fick vi ändra hagschemat. KC går med Divine. Det gick bra när jag släppte ihop dom, men KC ville bestämma och sprakade undan Divine från grinden.
Malthé och Cruze går ihop. Det var hur lugnt som helst när de släpptes. De nosade och sen började de beta.
På eftermiddan tog jag in Cruze ensam i stallet, band upp honom i gången och borstade av honom. Tog ut honom på ridbanan en stund sen. Gick över bommar och den gråa lådan. Så duktig så. Sen fick han gå ut till Malthé i hagen igen.
Skrittade ner till sjön med Malthé och KC.

Idag har Jenny hoppat KC på banan. Tränade avståndsbedömning och att hitta rätt känsla fram till hinder. Att spänna bågen alltså. Gick jättebra. Hoppade ett räcke på 110 och en oxer på 100.

Varit och firat kusinen också. Han fyller 15!

9 oktober

Nu är hösten verkligen här. Löven är gula och har börjat trilla till marken. Än har vi tur med temperaturen. 12-13 grader på dagarna och inte så mycket regn. Skrev sist att det var mörkt och kallt, men det har blivit lite varmare. Mörkret blir vi väl inte av med än på länge...

I fredags byggde vi bana i Värnamo och i lördags var det ponnytävlingar där. Allt flöt på bra. Enkla banor som ändå gav utslag. Det är bra.
På kvällen red Jenny KC på banan.

I söndags var vi i Gislaved på Pay&Jump med KC. Det gick över förväntan. KC skötte sej bra och Jenny och jag var nöjda med dagen. I 50 cm var KC lite spänd och hoppade jättesprång, så Jenny satt lite löst ett tag. Blev ett stopp på hinder två. Gjorde en runda på 60 cm också och då var de felfria. Allt flöt på mycket bättre och sprången blev rundare.
Mamma och pappa kom hem från Ungern.

I måndags blev det en lugn runda i skogen för båda hästarna. Malthé är fortfarande öm i sin hov.

Igår var jag i Ljungby och byggde upp ett tidningsställ på nya Willys. Träffade Maria som jag inte sett på flera år. Ändå är vi kollegor.
Hästarna fick vila.

3 oktober

Då var vi inne i höstmånaden oktober. Nu är det kallt och mörkt och värre blir det... =(

Vi har ridit Malthé och KC på en åker de senaste dagarna. Jenny har galopperat en hel del runt åkern och rastat KC en hel del. I måndags bockade KC av henne, men tisdag och onsdag har gått jättebra.

Idag var det hoppträning hos Ann. KC gick kalasbra! Jätteroligt! Jenny hade bra balans och bra galopp och KC hoppade allt hon styrde på.

Mamma och pappa har åkt till Budapest med pappas jobb. Jag sover i Hamra och har hand om hundar och hästar.

I morgon ska vi bygga banan till lördagens lokala ponnytävlingar med div II i Värnamo. På lördag är det tävling och på söndag ville Jenny åka på Pay & Jump i Gislaved med KC.

30 september

Liten kort sammanfattning vad som hänt den senaste veckan:
20 lördag Både KC och Malthé joggade på ridbanan. Malthé gillade inte idén, men joggade lite iallafall. KC såg ok ut.Jenny red utan stigbyglar en stund. Gick jättebra.
22 söndag Hoppat KC och Malthé. Satte upp 5½:a i andra varvet jämfört med sist och sen en kombination med bom före, i mellan och efter räckena. Funkade jättebra och Malthé hoppade så lätt. KC gick bra på slutet också fast hon var lite seg.
23 måndag Ridit hästarna i skogen.
24 tisdag Malthé halt. Strålen på HF såg inte så bra ut. Han är lite känslig när det gäller sånt. Har sprayat på nåt blått spray som jag hoppas ska hjälpa. KC och Jenny var i skogen och joggade, så jag fick cykla.
25 onsdag Jenny red KC på banan. Jag jobbade ganska länge med en ombyggnad i Gislaved.
26 torsdag KC hopptränat för Ann. Gick riktigt bra fast KC var lite slö. Hann titta på trekombinationen med bommar på marken ändå och strula lite, men till sist löste de allt jättebra.
27 fredag Jag åkte med husvagnen till Tranemo för att bygga DM i fälttävlan. Hoppmomentet alltså. Var klar halv 9 på kvällen och då var det MÖRKT! En bil med extraljus och helljus fick stå och lysa ut över banan så jag såg. Mysigt att krypa ner i husvagnen sen. Jenny red KC på banan. Hade väl gått sådär...
28 lördag Förmiddagen var det H90 och H100 på banan. Åkte vid kvart i ett hem för att duscha och göra mej i ordning för Leos dop. Jag är nu fadder till Leo! =) Lämnade banskiss till söndagens banor, så de var ombyggda när jag kom tillbaka till Tranemo på kvällen. Det var bara att mäta in på rätt höjd.
29 söndag Idag har det varit P70, P80 och H90 på banan. Inga DM-klasser. Allt har flutit på bra hela helgen med tävlingarna.
Hästarna hemma fick vila.

Alla hästar är inne på nätterna nu. Det har varit så kallt på nätterna. Det verkar som att jag får hämta Cruze snart också. Det var tre som skulle kastreras, men det var bara Cruze som var redo för det. Då får jag nog kastrera honom hemma i stället.

Idag blir det lugn runda i skogen för Malthé och KC.

19 september

I torsdags red Jenny för Ann. KC börjar få bjudning på hinder och det är ju det vi jobbat på, men vi fick ett bakslag. KC började bocka efter hinderna... Jenny åkte av två gånger! Hoppade annars helt ok och tittade inte på några hinder med allt det tittiga under.

På fredagen fick hästarna lite vila och på lördagen joggade vi i skogen. Både Malthé och KC var pigga och glada.

I söndags hoppade vi på ridbanan. Satte upp en tvåstuds och en 5½:a. Den som bockade mest var Malthé. Helt skogstokig! KC bestämde sig i galoppen att inte gå ut på en långsida och tvärvände på bakbenen, så Jenny åkte av, igen... Upp i sadeln lika fort igen och sen gick det super. Hoppade som en katt och Jenny sken som en sol.

Måndag och tisdag blev turer i skogen på hästarna.
Julia hade tid hos veterinären i måndags. Hon har fått inflammation bakom ögat, ovanför käken. Kortison och pencillin och återbesök på måndag.

I tisdags klippte jag av håret. Nu är det kort!

Igår åkte vi till Tranemo och tränade terräng för Terese Olsson. (Ridit VM i fälttävlan.) En kul grej tyckte vi, men det blev en chockstart med galopperande hästar överallt runt KC och Jenny. KC såg lite spänd ut. Hoppade sedan stockar, diken, bank, grindar, telefonstolpar, coffin, ännu en bank och sist vattnet. Det gick jättebra! KC höll fokus hela tiden och Jenny red jättebra! Tror båda tyckte det var ganska kul... Bild och film kommer ut på hemsidan!

Malthé fick nya framskor också.

Idag blir det jogg i skogen igen så Malthé kan följa med. Tur att inte han var med igår. Det hade aldrig gått!

12 september

I måndags besiktigade jag bilen. Den gick igenom utan problem.

Har ridit hästarna måndags, tisdag och onsdag. Var nere i sön i tisdags. Malthé är nästan i bättre form nu än han varit på två år tror jag...

Nu ska vi iväg på Ann-träning med KC!

8 september

Torsdag och fredag var det skogsridning med Malthé och KC. Hade lite galoppträning i fredags. Trodde Malthé skulle bli trött, men han blev nästan piggare efter galoppen. Haha gamle gubben... Så härligt att han är så pigg!

I går blev det vila för hästarna. Är förkyld själv så det passade bra med lite vila för min del också.

Idag har jag än så länge bara tagit det lugnt. Ska ut och rida en sväng med Jenny nu ikväll.

Har uppdaterat hemsidan med bilder på C. Meredydd, J. Aztha, J. Divine, W. Glide, R. Anja, N. Candrah, K. Collection och bilder från Kvalitet.

5 september

I måndags blev det en tur i skogen med KC och Malthé. Det gick lugnt och städat till.

I tisdags gjorde Jenny och KC sin första start i en Pay & Jump. Tyckte det kunde vara bra att börja med sånt där hon är van att träna. Ann hade tagit fram allt som gick att titta på, men det gick över förväntan. De hoppade sockerbitar, grindar, regnbågsformade häckar, tunnor, vattenmatta med en bågformad planka över och häckar som var röda på ena sidan och gråa på andra...

Igår joggade jag KC själv på banan. Hon kändes riktigt fin!

Idag blev det en lite lugnare runda i skogen på Malthé och KC, men hästarna var ganska laddade och Malthé busade som bara den.

Bilder från kvalitet är på G.

2 september

Haha, läste det förra inlägget och upptäckte att det fattas bokstäver. Denna datorn gör lite som den vill. Har blivit lovad att få köpa en ny... Ni som läser får ha lite överseende.

I tisdags var det dagen D, då ja. Flöt på som vanligt. Jenny red KC på banan och red igenom programmet inför fredagens visning.
I onsdags fick hästarna vila.
I torsdags putsade vi KC och alla hennes grejer så allt sken blankt och fint och manen knoppades. Red en sväng i skogen på Malthé och KC.
I fredags var det dags för kvalitetsvisningen. Den gick på Grevagården. KC var ute en stund på morgonen först innan hon fick komma in, äta lite lunch och göras iordning.
Väl på plats så visades hon för ID-kontroll och mätning. 166 cm hög var hon. Sen red Jenny fram en stund innan det var dags för dressyren. Man fick rida 2 och 2 på banan, men det blev nåt strul så KC blev ensam i ridhuset! Det gick ganska bra ändå, som tur var. Hon var lite rädd för ena långsidan och ett hörn, men annars gick det bra. Med tanke på strulet som varit, gick inte Jenny på henne så hårt och poängen var väl därefter också. Fast Jenny skötte det där bra ändå. 7 6 6 och ingen vidare utvecklingsbarhet stod det på protokollet. Domaren skulle bara veta vad KC kan när hon vill...
Efter ridningen sadlade vi av och jag visade KC exteriört. Dyrendahl gav henne 8 8 8.
Vi valde löshoppning i stället för uppsutten hoppning och Lasse Berglund frågade om vi inte hade nån sadel till henne... Han tyckte nog vi skulle hoppat henne med ryttare. Hon fick 8 8,5.
Totalt blev det ett hoppdiplom med 8,13 p. Jättekul!!! =)
Det kommer en länk till visningen med bilder och allt på hemsidan vad det lider...

Lördagen var lugn. Passade på att slappa lite.
Doremi anlände. Hon ska vara inackorderad hos oss fram till vintern eftersom deras stall brann ner. Doremi är en avkomma till Dossan.

I går hade jag lite kalas på eftermiddagen. Bjöd på frallor och tårta. Färska frallor är såååå gott. Man kan äta hur många som helst tror jag...
Red en sväng i skogen medJenny på Malthé och KC. Hästarna var ganska pigga och Malthé studsade omkring som om han vore 5 år igen...

Idag blir det nog en tur i skogen igen eller möjligtvis banan...

26 augusti

Ja då var det dan innan då...

I måndags löshoppade jag KC. Det gick ok, men hon har lite dålig gnista. Åkte och skodde henne efteråt. Blev så fin så. =)
I tisdags tränade Jenny KC för Ann. Det gick helt ok. Ska försöka hitta tillbaka till lite mer gnista och framåtbjudning.
I torsdags och fredags red vi i kogen, så då fick Malthé springa med också. Det uppkattas från hans sida!
I lördags var vi i ridhuset i Sörsjö och red. Det gick bra och vi småskuttade lite på ridbanan. Stod bland annat en grön låda som alla hästar tycker är lite läskig, men KC hoppade den på båda håll. Duktigt!
I söndags red vi i kogen igen och idag har vi varit hos Ann igen och tränat. Jenny reder ut situationen bra när KC börjar streta och med lite hjälp från Ann lyckas de väldigt bra. Nu håller vi tummarna så att formen håller i sej över helgen.

I övrigt är det inga större nyheter.
Jenny löshoppade Mirre igår. Han gillar verkligen det och det är synd han inte har en ryttare som kan busa med honom.

Snart börjar Julias agility-kurs. Ska bli kul att fortsätta träna. Hon behöver stimulera hjärnan. Det kokar över i den ibland...

Om

Min profilbild

Frida

RSS 2.0