30 september

Inte så mycket nytt under solen...

Malthé gick hoppträning för Björne igår. Hoppade riktigt bra.

Zoza jobbar på med sina viktmanchetter. Hoppat ett litet hinder på 50 cm nu. Hoppas hon hinner gå nån klubbhoppning innan vintern. Det vore kul.

Den hemliga grejen jag skrev om sist var Saras möhippa och Jespers svensexa. Jesper hade blivit kidnappad halv 8 på morgonen. Sen hade de varit i Forsheda och haft svensexekamp. Kört grävmaskin, kastat yxa, vänt på traktordäck och en massa annat. Lunchen grillade dom i skogen. Sen var det gympa med en instruktör. Jesper endast iklädd en borat-dräkt! Sen var det bastu och ombyte för att sen åka på middag, whiskey- och ölprovning på Bredaryds Värdshus.
Sara kidnappade vi halv 9. Frukost hos Emily och sen vidare till Erikshjälpen där hon fick köpa sina kläder hon skulle ha under dagen. Efter det var det magdans med politikerna på stan. Det var ju dagen innan valet, så det fanns en del folk ute. Lunchen åt vi på en pizzeria där Sara fick baka sin egen pizza. Eftermiddagen var i Herrestad, ute hos Jonas Thern. Där var det badtunna och bastu. Middagen åt vi hemma hos Saras svägerska Mona i Stjärnehult. Jättegod mat!!!
Som avslut hamnade båda gängen på Sigges Loge där Björn Rosenström uppträdde.

Mamma har åkt till Wales denna veckan.

I lördags var jag och Malthé och tävlade i Vaggeryd. Gjorde vår sämsta tävling för året. Hade 0-4+2 i 110. Vände upp på ett hinder i omhoppningen och han var inte med utan stannade. I 120, som var en tidshoppning gick han jättebra. Tyvärr trillade en bom annars hade tiden räckt till en andraplats.

Var sen på Antons namnkalas i Huskvarna. Anton är Mattias systerson.

Pluggandet går ganska bra fast det är ganska krångligt. Alla dessa konton man ska hålla reda på...

Har haft lektioner i Öreryd hos Anneli också. Det är kul att hoppa in som ersättare i mellan åt. Man blir ganska inspirerad.

Nu är det Unos 60-årskalas på lördag och sen ska jag vara banbyggare i Tranemo på söndag.

20 september

Zeta blev Best in Show på welshponnyföreningens utställning i Nybro i går! Hon vann sin klass, blev Bäst i rasen, Junior Champion och sen BIS.
Jättekul!
 

17 september

Mer nytt på hemsidan:
Malthés tävlingsresultatsida
Bilder från DM
Första sidan

Joelsbo Miwsig


Foto: Ingela Johansson

17 september

I onsdags var det dags för Björne-träning igen efter sommaruppehållet. Malthé var på G som vanligt. Både jag och han fick till en bra träning utan missar. Kul när man får lite självförtroende och en aha-upplevelse. Det är ju trots allt det man jobbar efter. Att kunna rida utan att känna "Där kunde jag ha gjort så istället, så hade jag kommit rätt på hindret"...

Björne tycker att jag matchar Malthés tävlande perfekt. Med tanke på att Malthé inte har gått 130 på ett år och ändå kan vara så bra. Han skulle inte klara av att gå stora klasser hela tiden heller.
Bäst under kvällen, enligt Björne, var hoppen utmed långsidan. Där fanns inte ens några hinder...

Welshponnynytt har nu äntligen kommit. Många har säkert väntat en hel evighet på den. Fick nog min ett par dagar tidigare än medlemmarna....

Zoza joggar vidare och bygger sakta men säkert upp sina muskler igen. Hon känns ganska fin.

Stona har varit inne ett par nätter nu. Det bara regnar och är kallt, så det var nog skönt för dom att komma in och vila. Nu måste unghästträningen börja igen.

Hemlig grej händer i morgon, så rapport om den kommer senare.

Val på söndag, om det nu är någon som missat det. Jag är totalt ointresserad, men egentligen skulle man sätta sej in i det hela för att kunna rösta rätt. Röstar man på något parti som man alltid har gjort eller för att någon annan gör det, så blir kanske inte rösten vad man egentligen tycker.

Zeta ska på utställning i Nybro i helgen. Mia ska visa.

Har börjat med min skola också nu. Redovisning och beskattning. Jag ska alltså lära mej att bokföra. Hmm hur det nu ska gå till......? Läser på kvartsfart och på distans och blir klar i januari.

17 september

Uppdateringar på hemsidan:
Kållareds Zeta Jones sida
Kållareds Zeta Jones bildsida
Malthés bildsida
Joelsbo Delicious sida
Joelsbo Delicious bildsida
Joelsbo Coulthards sida
Joelsbo Coulthards bildsida
Joelsbo Coulthards avkommesida
Cwrtycadno Meredydds avkommesida
Joelsbo Clics avkommesida
Cwrtycadno Meredydds bildsida
Waxwing Glides bildsida
Joelsbo Clics sida
Joelsbo Clics bildsida


10 september


Kållareds Zeta Jones blev BIR och reserv BIS på utställningen i Floby.

6 september

Hovslagaren var hemma i tisdags och verkade igenom nästan alla hästarna. Lite protester var det på unghästarna som varit på bete hela sommaren och inte har hanterats på flera veckor.

Björne-träningen började i onsdags. Zoza lyckades träffa Malthé på bogspetsen med en bakfot, så han var jätteöm och markerade. Fick ställa in träningen och vila istället.

Zoza joggar på. Hon sköter sej. Har nu tre vikter på viktmanchetterna. Galopperade 4 varv i går (söndag). En ekorre springer på ridbanan och skräms nästan varje gång jag rider. Dumma djur. Han kan väl springa någon annanstans när jag rider...

Hoppade DM i helgen. Hade egentligen inte tänkt att rida, eftersom det går i 130, men sen tänkte jag att det går ju på hemmaplan, med bra banor och så...
Var felfri i lördags i både 120 och 125. Gick till A-finalen på söndagen. Blev lite för taggad och rev ett räcke. Han blev för stark, så det blev inte så bra flyt. 4 stycken gick till omhoppning där Sofia Berglund, Tenhult vann före Pernilla Josefsson, Gislaved och Ida Brånäng, Västervik. Emelie Forsman blev 4:a efter ett stopp i omhoppningen och en tjej red på sammanlagt 2 tidsfel i 3 rundor och jag slutade delad 6:a med 3 andra ryttare. Klart godkänt tycker jag och Malthé var duktig. Jens Fredricsson var prisutdelare och var imponerad av Malthés ålder. Oj, sa han, det är ingen ung häst med den stamtavlan? Nä, svarade jag, han är 21 år. Det imponerar på mej, sa Jens då. =)


Malthé hoppar DM


Foto: Eric Westroth

3 september

Nytt på hemsidan:
Ny bild på Joelsbo Drizzle - bildsidan
Ny text och nya bilder på Doremi
Ny bildsida på Doremi
Ny text och nya bilder på Drizzle
Ny bildsida på Drizzle
Nya bilder och YouTube-klipp på Firefox
Till salu-sidan
Coulthards avkommesida
Clics avkommesida
Meredydds avkommesida
Malthés tävlingsresultatsida
Kalender 2010
Tävlingsbilder från Gislaved
Nya bilder på Joelsbo Merfyn

RSS 2.0