28 oktober

Oj vad jag har missat att uppdatera nu! Och det har hänt en del också...
 
18:e JAG red KC på banan. Jättestel i höger sida, så jag fick slita som en galning för att jobba igenom den sidan. KC blev lite sur på mej när jag krävde att hon skulle jobba.
19:e Jag och Jenny red i skogen på MAlthé och KC. Malthé var jättepigg. Haha...
20:e Jag och Jenny skrittade till sjön. Hästarna går i utan att tveka nu. KC vill titta lite, men går i.
21:e Jenny red KC på banan. Gick ok, men hon fick jobba med högersidan.
22:a Jag och Jenny red ut i skogen på Malthé och KC.
23:e Veterinären kom och kastrerade Cruze. Allt gick bra, så vi får hoppas att det inte tillstöter nåra komplikationer. Jenny red KC på banan.
24:e Ann-träning. Jenny och KC tränar. Gick sådär. Lite stretig i munnen, men det beror nog på att vi börjat jobba högersidan mer. Fick till nåra riktigt fina språng.
Ricky och Silica anländer till stallet från England.
25:e LÖNING! YEEEES! Åker till Växjö och kollar Winnerbäck. SKITBRA!!!!! Jag får gåshud!
26:e Jag och Jenny red en sväng i skogen.
27:e Jag och Jenny har galopptränat KC och Malthé i skogen idag. Jobbigt!
 
Uppdaterat på hemsidan:
Till salusidan
Daukester Silica
Daukester Ricky
Terrängbilder på KC

17 oktober

I måndags fick hästarna vila och jag, mamma och Jenny var på clinic i Värnamo med Björne, Victoria Almgren och Jörgen Larsson. de visade hur och vad man ska tänka på när man hoppar in en 3-åring och vidareutbildniingen på 4- och 5-åringarna.

I tisdags morse gjorde KC världen osäker. Åtminstone inne i hennes box... Sparkat på väggen mot Cruze, så den hängde i vinkeljärnet i taket. Hennes bakskor satt fast i en söm ungefär... Fick åka till Stefan och sko om henne. Det gick som tur var bra.

Igår red Jenny i skogen och jag cyklade efter. Mötte bara dom en gång på hela rundan. Duktigt!

Idag har det varit hoppträning för Ann. Hoppade 4-studs och galopperade jämna galoppsprång mellan två bommar. Gick jättebra!

13 oktober

I onsdags red Jenny KC i skogen och jag cyklade bredvid. KC försökte med en massa hyss, men Jenny gick på henne, så vi tog oss runt Palmebo. Hade dock behövt en mountainbike...

I torsdags var jag på KomVux i Värnamo och skrev in mej på en mattekurs. Ska läsa den på distans.
På kvällen var det hoppträning hos Ann. De hoppade inte så jättemycket, men gjorde grundjobb över bommar och små hinder, så både hästar och ryttare var ganska möra efter passet. KC gick jättebra och Jenny red bra också.

I fredags fick KC och Malthé vila. Jag och Jenny åkte till Vetlanda och hämtade hem Cruze. Han var inte så villig att gå på transporten, men Börje tog honom och efter 10 min var han lastad. Under den första kilometern hann han hoppa över bommen. Vi fällde ner bommen och satte upp den framför honom igen och sen stod han still hela vägen hem.

Igår fick vi ändra hagschemat. KC går med Divine. Det gick bra när jag släppte ihop dom, men KC ville bestämma och sprakade undan Divine från grinden.
Malthé och Cruze går ihop. Det var hur lugnt som helst när de släpptes. De nosade och sen började de beta.
På eftermiddan tog jag in Cruze ensam i stallet, band upp honom i gången och borstade av honom. Tog ut honom på ridbanan en stund sen. Gick över bommar och den gråa lådan. Så duktig så. Sen fick han gå ut till Malthé i hagen igen.
Skrittade ner till sjön med Malthé och KC.

Idag har Jenny hoppat KC på banan. Tränade avståndsbedömning och att hitta rätt känsla fram till hinder. Att spänna bågen alltså. Gick jättebra. Hoppade ett räcke på 110 och en oxer på 100.

Varit och firat kusinen också. Han fyller 15!

9 oktober

Nu är hösten verkligen här. Löven är gula och har börjat trilla till marken. Än har vi tur med temperaturen. 12-13 grader på dagarna och inte så mycket regn. Skrev sist att det var mörkt och kallt, men det har blivit lite varmare. Mörkret blir vi väl inte av med än på länge...

I fredags byggde vi bana i Värnamo och i lördags var det ponnytävlingar där. Allt flöt på bra. Enkla banor som ändå gav utslag. Det är bra.
På kvällen red Jenny KC på banan.

I söndags var vi i Gislaved på Pay&Jump med KC. Det gick över förväntan. KC skötte sej bra och Jenny och jag var nöjda med dagen. I 50 cm var KC lite spänd och hoppade jättesprång, så Jenny satt lite löst ett tag. Blev ett stopp på hinder två. Gjorde en runda på 60 cm också och då var de felfria. Allt flöt på mycket bättre och sprången blev rundare.
Mamma och pappa kom hem från Ungern.

I måndags blev det en lugn runda i skogen för båda hästarna. Malthé är fortfarande öm i sin hov.

Igår var jag i Ljungby och byggde upp ett tidningsställ på nya Willys. Träffade Maria som jag inte sett på flera år. Ändå är vi kollegor.
Hästarna fick vila.

3 oktober

Då var vi inne i höstmånaden oktober. Nu är det kallt och mörkt och värre blir det... =(

Vi har ridit Malthé och KC på en åker de senaste dagarna. Jenny har galopperat en hel del runt åkern och rastat KC en hel del. I måndags bockade KC av henne, men tisdag och onsdag har gått jättebra.

Idag var det hoppträning hos Ann. KC gick kalasbra! Jätteroligt! Jenny hade bra balans och bra galopp och KC hoppade allt hon styrde på.

Mamma och pappa har åkt till Budapest med pappas jobb. Jag sover i Hamra och har hand om hundar och hästar.

I morgon ska vi bygga banan till lördagens lokala ponnytävlingar med div II i Värnamo. På lördag är det tävling och på söndag ville Jenny åka på Pay & Jump i Gislaved med KC.

RSS 2.0