30 september

Liten kort sammanfattning vad som hänt den senaste veckan:
20 lördag Både KC och Malthé joggade på ridbanan. Malthé gillade inte idén, men joggade lite iallafall. KC såg ok ut.Jenny red utan stigbyglar en stund. Gick jättebra.
22 söndag Hoppat KC och Malthé. Satte upp 5½:a i andra varvet jämfört med sist och sen en kombination med bom före, i mellan och efter räckena. Funkade jättebra och Malthé hoppade så lätt. KC gick bra på slutet också fast hon var lite seg.
23 måndag Ridit hästarna i skogen.
24 tisdag Malthé halt. Strålen på HF såg inte så bra ut. Han är lite känslig när det gäller sånt. Har sprayat på nåt blått spray som jag hoppas ska hjälpa. KC och Jenny var i skogen och joggade, så jag fick cykla.
25 onsdag Jenny red KC på banan. Jag jobbade ganska länge med en ombyggnad i Gislaved.
26 torsdag KC hopptränat för Ann. Gick riktigt bra fast KC var lite slö. Hann titta på trekombinationen med bommar på marken ändå och strula lite, men till sist löste de allt jättebra.
27 fredag Jag åkte med husvagnen till Tranemo för att bygga DM i fälttävlan. Hoppmomentet alltså. Var klar halv 9 på kvällen och då var det MÖRKT! En bil med extraljus och helljus fick stå och lysa ut över banan så jag såg. Mysigt att krypa ner i husvagnen sen. Jenny red KC på banan. Hade väl gått sådär...
28 lördag Förmiddagen var det H90 och H100 på banan. Åkte vid kvart i ett hem för att duscha och göra mej i ordning för Leos dop. Jag är nu fadder till Leo! =) Lämnade banskiss till söndagens banor, så de var ombyggda när jag kom tillbaka till Tranemo på kvällen. Det var bara att mäta in på rätt höjd.
29 söndag Idag har det varit P70, P80 och H90 på banan. Inga DM-klasser. Allt har flutit på bra hela helgen med tävlingarna.
Hästarna hemma fick vila.

Alla hästar är inne på nätterna nu. Det har varit så kallt på nätterna. Det verkar som att jag får hämta Cruze snart också. Det var tre som skulle kastreras, men det var bara Cruze som var redo för det. Då får jag nog kastrera honom hemma i stället.

Idag blir det lugn runda i skogen för Malthé och KC.

19 september

I torsdags red Jenny för Ann. KC börjar få bjudning på hinder och det är ju det vi jobbat på, men vi fick ett bakslag. KC började bocka efter hinderna... Jenny åkte av två gånger! Hoppade annars helt ok och tittade inte på några hinder med allt det tittiga under.

På fredagen fick hästarna lite vila och på lördagen joggade vi i skogen. Både Malthé och KC var pigga och glada.

I söndags hoppade vi på ridbanan. Satte upp en tvåstuds och en 5½:a. Den som bockade mest var Malthé. Helt skogstokig! KC bestämde sig i galoppen att inte gå ut på en långsida och tvärvände på bakbenen, så Jenny åkte av, igen... Upp i sadeln lika fort igen och sen gick det super. Hoppade som en katt och Jenny sken som en sol.

Måndag och tisdag blev turer i skogen på hästarna.
Julia hade tid hos veterinären i måndags. Hon har fått inflammation bakom ögat, ovanför käken. Kortison och pencillin och återbesök på måndag.

I tisdags klippte jag av håret. Nu är det kort!

Igår åkte vi till Tranemo och tränade terräng för Terese Olsson. (Ridit VM i fälttävlan.) En kul grej tyckte vi, men det blev en chockstart med galopperande hästar överallt runt KC och Jenny. KC såg lite spänd ut. Hoppade sedan stockar, diken, bank, grindar, telefonstolpar, coffin, ännu en bank och sist vattnet. Det gick jättebra! KC höll fokus hela tiden och Jenny red jättebra! Tror båda tyckte det var ganska kul... Bild och film kommer ut på hemsidan!

Malthé fick nya framskor också.

Idag blir det jogg i skogen igen så Malthé kan följa med. Tur att inte han var med igår. Det hade aldrig gått!

12 september

I måndags besiktigade jag bilen. Den gick igenom utan problem.

Har ridit hästarna måndags, tisdag och onsdag. Var nere i sön i tisdags. Malthé är nästan i bättre form nu än han varit på två år tror jag...

Nu ska vi iväg på Ann-träning med KC!

8 september

Torsdag och fredag var det skogsridning med Malthé och KC. Hade lite galoppträning i fredags. Trodde Malthé skulle bli trött, men han blev nästan piggare efter galoppen. Haha gamle gubben... Så härligt att han är så pigg!

I går blev det vila för hästarna. Är förkyld själv så det passade bra med lite vila för min del också.

Idag har jag än så länge bara tagit det lugnt. Ska ut och rida en sväng med Jenny nu ikväll.

Har uppdaterat hemsidan med bilder på C. Meredydd, J. Aztha, J. Divine, W. Glide, R. Anja, N. Candrah, K. Collection och bilder från Kvalitet.

5 september

I måndags blev det en tur i skogen med KC och Malthé. Det gick lugnt och städat till.

I tisdags gjorde Jenny och KC sin första start i en Pay & Jump. Tyckte det kunde vara bra att börja med sånt där hon är van att träna. Ann hade tagit fram allt som gick att titta på, men det gick över förväntan. De hoppade sockerbitar, grindar, regnbågsformade häckar, tunnor, vattenmatta med en bågformad planka över och häckar som var röda på ena sidan och gråa på andra...

Igår joggade jag KC själv på banan. Hon kändes riktigt fin!

Idag blev det en lite lugnare runda i skogen på Malthé och KC, men hästarna var ganska laddade och Malthé busade som bara den.

Bilder från kvalitet är på G.

2 september

Haha, läste det förra inlägget och upptäckte att det fattas bokstäver. Denna datorn gör lite som den vill. Har blivit lovad att få köpa en ny... Ni som läser får ha lite överseende.

I tisdags var det dagen D, då ja. Flöt på som vanligt. Jenny red KC på banan och red igenom programmet inför fredagens visning.
I onsdags fick hästarna vila.
I torsdags putsade vi KC och alla hennes grejer så allt sken blankt och fint och manen knoppades. Red en sväng i skogen på Malthé och KC.
I fredags var det dags för kvalitetsvisningen. Den gick på Grevagården. KC var ute en stund på morgonen först innan hon fick komma in, äta lite lunch och göras iordning.
Väl på plats så visades hon för ID-kontroll och mätning. 166 cm hög var hon. Sen red Jenny fram en stund innan det var dags för dressyren. Man fick rida 2 och 2 på banan, men det blev nåt strul så KC blev ensam i ridhuset! Det gick ganska bra ändå, som tur var. Hon var lite rädd för ena långsidan och ett hörn, men annars gick det bra. Med tanke på strulet som varit, gick inte Jenny på henne så hårt och poängen var väl därefter också. Fast Jenny skötte det där bra ändå. 7 6 6 och ingen vidare utvecklingsbarhet stod det på protokollet. Domaren skulle bara veta vad KC kan när hon vill...
Efter ridningen sadlade vi av och jag visade KC exteriört. Dyrendahl gav henne 8 8 8.
Vi valde löshoppning i stället för uppsutten hoppning och Lasse Berglund frågade om vi inte hade nån sadel till henne... Han tyckte nog vi skulle hoppat henne med ryttare. Hon fick 8 8,5.
Totalt blev det ett hoppdiplom med 8,13 p. Jättekul!!! =)
Det kommer en länk till visningen med bilder och allt på hemsidan vad det lider...

Lördagen var lugn. Passade på att slappa lite.
Doremi anlände. Hon ska vara inackorderad hos oss fram till vintern eftersom deras stall brann ner. Doremi är en avkomma till Dossan.

I går hade jag lite kalas på eftermiddagen. Bjöd på frallor och tårta. Färska frallor är såååå gott. Man kan äta hur många som helst tror jag...
Red en sväng i skogen medJenny på Malthé och KC. Hästarna var ganska pigga och Malthé studsade omkring som om han vore 5 år igen...

Idag blir det nog en tur i skogen igen eller möjligtvis banan...

RSS 2.0