28 april

Här är hon! Asta eller kanske Astrid??? Förslag? Nåt på A ska det va.

27 april

Igår red jag KC på banan. Passade på att hoppa lite. Hon har ju inte hoppat ordentligt sen i höstas, så det blev inte så högt. 80-90 kanske. Det funkade iallafall bra fast det var för lågt för att hon skulle hoppa bra. Huvudsaken är att hon gör det man ber henne om.

Mamma och pappa var i Göteborg på Scandinavium idag.
Jag fick vara hema och jobba. Trist med extrapris på godis...=(

Anja har fölat ett stoföl!!!

26 april

I tisdags red jag och Jenny en lite längre runda i skogen med KC och Candrah. Det gick jättebra, men Candrah tyckte det var riktigt roligt. =)

I onsdags regnade det. Hästarna vilade.
Har bokat in Cruze på kollo utanför Vetlanda i sommar.

Igår red jag på banan. KC jobbade på riktigt fint. Känns stundtals väldigt avslappnad och jobbar med ryggen rätt.
Mamma var hos hovslagaren med Candrah. Det behövdes.
Malthé har tappat båda sina skor nu, så han får väl gå barfota tills det torkat upp lite i hagarna.
Funderade på att åka till hovslagaren med KC och Cruze innan Cruze ska iväg. Då har han fått testa att åka också.

Anja borde föla snart. Lite värme nu framåt, så kanske...

22 april

Igår red jag KC på banan. Fasen vad fin hon var! Behövde inte ens be henne att jobba. Hon knatade på som bara den. =) Travade bommarna och hoppade det lilla hindret ett par gånger.

Coulthard gick ju körtävling i helgen. En Lätt B Clear Round, som han klarade med bravur! Hade det varit placerade i klassen hade han blivit 3:a. Film från Wigren finns här: http://www.youtube.com/watch?v=T4ALpM01fSk&list=UUe1CTcceM3tnYdIIHn4SSsQ&index=1

Idag red jag ut en liten runda på KC. Jenny och Candrah var med. Det gick jättebra. =)

21 april

Igår red jag KC på banan. Travade bommar och avslutade med att skutta över ett litet hinder.

Vädret har varit fantastiskt härligt. Det blåser inte lika mycket i helgen som det gjorde innan i veckan och solen skiner från klarblå himmel. Underbart!

Coulthard tävlar sin första körtävling i helgen. Rapport därifrån kommer.

19 april

I onsdags band jag upp Cruze i gången, borstade av honom och sen gick vi ut på banan och linade. Att bli linad har han aldrig gjort förut, men fattade nästan direkt vad han skulle göra. Och dessutom funkade det i båda varven. Som belöning släppte jag honom lös. Han var sååå fin när han sprang och visade upp sej. Candrah passade på att busa lite i sin hage samtidigt.

Sen spolade jag benen på KC, vilket krävde en viss övertalning, men när hon väl förstod vad det hela gick ut på så stod hon still. Sen red jag henne lite på banan. Var inte alls stingslig utan gjorde det jag ville.

Jenny red Candrah i skogen en sväng.

Malthés man blev lite kortare. Han ser förfärligt gammal ut i lång man...

Igår var vi hos mormor. Hon fyllde ojämt. Ja 85 är väl nästan så ojämt det kan bli... Hon har precis flyttat, så vi kollade in hennes nya lägenhet och hon bjöd på smörgåstårta och tårta. Mums!!!

Det har varit storm nu i ett par dagar. Idag har det regnat också. Trist väder när man vill ha värme.=(

16 april

Idag har det varit härligt väder. En stund var det 18 grader på mätaren i bilen. Underbart! =)

Linade KC några minuter innan jag satt upp. Lite stingslig var hon när jag la till skänkeln, men efter lite övertalning så for hon omkring i galopp. Ska försöka hinna med Jenny och Candrah ut i skogen. Tror att KC tycker det är roligare också.

15 april

 
Idag har det nästan varit 15 grader varmt, men det har regnat.

Igår red jag Malthé en sväng i skogen. Han är så pigg och glad, den gamle gentlemannen. Han tycker det är kul att få jogga lite i skogen.

Linade KC lite och sen satt Jenny upp på henne och red lite. Hon var lugn och skötte sej exemplariskt. Det verkar som att hon har smält det hon lärde sej i höstas.

Cruze gillar inte att bli vuxen. Nu när det är så lerigt i hagarna, så tänkte jag ta tag i att spola av benen på dom när de kommer in. Gissa vem som vill bestämma att inte spola benen...? Idag när jag skulle gå ut och spola honom stannade han i gången och vägrade gå. Lille gubben... KC ville också säga sin åsikt om att bli blöt om fötterna. När alla tre hästar var spolade var jag både blöt och genomsvett. Det blev duschen för min del också. =)
Foto: Wigren
Coulthard fortsätter jobba framför vagn!

12 april

Hej hopp!
Idag har det regnat hela dagen. Det är vatten överallt. Trist, men det behövs säkert lite regn nu så allt tinar.

Linade KC igår. Hon tyckte det var sådär... Hade lös inspänning på henne. Hon har passat på att trampa av sej en sko också. Inte konstigt i denna leran...

Malthé och Cruze hade race i hagen igår. Jösses vad de sprang! Leran bara flög, men roligt hade dom!

Fick mail och bild från Zoza och hennes matte Anette. Zoza är inbokad för seminering med Diarado i slutet av april. Den fölungen vill jag ha! Kolla Flyinges sida på Diarado. En svart hingst, 170 hög och hoppar fantastiskt!!!

Letar fortfarande hingstbete till Cruze. Finns det ingen som har bra bete där han kan få gå med sällskap...?

9 april

Red Malthé i helgen en liten sväng. Det gillades skarpt av gentlemannen.

Idag linade jag KC på banan. Det gillade hon så där. Hade varit roligare med ryttare på ryggen tror jag. Då kan man busa mer och ha en anledning till att busa också.

Det har tinat bra nu de sista dagarna. Ridbanan är kanonfin och det går rida som vanligt på den. Lite vatten är kvar bara.

2 april

Påsken är över. Som tur väl är...! Har bara jobbat och jobbat hela helgen.

Red Malthé med KC som handhäst förra veckan. Det gick inte alls. Det var en viss "ung" herre som ballade ut totalt. Efter halva rundan fick jag hoppa av och gå resten av vägen hem. Hur lätt är det att sitta på en vilde som hoppar och studsar och vänder sej om och står mule mot mule med den som ska gå brevid?

Idag har det varit underbart väder. I bilen på parkeringen i solen var det 20 grader. Underbart!

Passade på att rida Malthé en liten sväng ikväll. Det gillade han.

För övrigt så är Chazmine såld. Hon finns på till salu-sidan, men har inte hunnit ta bort annonsen än...

Coulthard jobbar vidare framför vagnen. I april tror jag det var dags för tävling.

RSS 2.0