30 juni

I fredags red jag KC på banan. Testade ett nytt bett på henne. Ett tunt, tredelat ponnybett. Det verkade hon gilla. Var stadig och fin i huvudet och var ganska lugn. Hoppade några språng och hon gick riktigt bra. =) Lilla Stjärnan!
 
I går hämtade jag hem min nya pärla!!! Sååååå fin!!!! =) =) =)
Blev inte så mycket ridit när jag kom hem. Grillade korv hos mamma och pappa. Gott!
 
Idag har det varit kyrkbesök. Kusin Aron konfirmerades.
Nu ikväll red jag KC på banan igen. Hon var pigg, men jobbade riktigt bra. =) Tänk om denna formen kunde hålla i sej...
Red Malthé en lite sväng i skogen också. Han tror han kan varenda runda i skogen och får han inte gå den rundan han har tänkt går han och motar i flera meter. Haha han är så rolig. =)

27 juni

I tisdags var jag i Värnamo och tränade agility med Julia. Det gick ganska bra, faktiskt. Fixade den platta tunneln, som oftast inte alls är rolig. Och sen tränade vi gungbrädan. Höll henne i koppel så att hon inte skulle hoppa ner när den vickade över. Efter några gånger ville hon upp på den själv. Stålle!

Löshoppade KC när jag kom hem. Tog fram min fina hemmagjorda grind. Jösses vad hon hoppade över den! Fick tokspel när hon tagit sej över och sprang så det sprutade grus. Har funderat på om hon kanske ska löshoppas eller åtminstone släppas lös på ridbanan nån gång i veckan så hon får springa av sej.

Igår fick KC nya skor. La på skor bak också. Malthé fick också nya pjuck. Han har gått helt barfota hela våren, men nu fick han alltså skor fram. Så fint så!

Idag red jag KC på banan. Känns fortfarande lite stel i högersidan, så det blir mycket jobb med att mjuka upp den och stärka henne i vänster. Hoppade den farliga grinden en gång också, men den var inte farlig längre...
 
Red gentlemannen runt kullen också. Det gillade han. Skrittade så fort han kunde. Blev nästan passgångare. Han spanade åt alla håll.  =)

24 juni

Vilken helg det blev!
I lördags sålde jag ju bilen. Sen igår kom dom nya ägarna och hämtade Candrah, så mamma sålde ju en häst.
På eftermiddagen kom det en och köpte pappas motorcykel.
Nu får vi låna en bil utav min bror till jag får hem min nya bil och pappa har hittat en ny mc.

De nya ägarna till Candrah önskar vi självklart lycka till och hoppas att de får många roliga år tillsammans.
Ägarna har för övrigt en fin liten ponny till salu. Mer info om den finns på hemsidans till salu-sida.

Igår skulle jag rida KC själv i skogen. Det gick väl sådär.... Hon tvärvände vid skolan och galopperade hemåt. Jag fick stopp på henne och sen red jag hem och hämtade mamma. När vi kom ner till skolan ville hon vända igen, men då ledde mamma mej en bit och sen gick det bra. Dumma häst!

Idag tog jag nya tag med KC. Red henne trött på banan innan jag red ut. Jenny cyklade med. Idag var inget farligt vid skolan! Och när vi kom till det farliga elskåpet travade hon förbi utan att blinka. Travade och galopperade fram och tillbaka på grusvägen och sen red jag hem.

Jenny jobbar på med Divine. Tränar henne i hagen. Det går jättebra.

22 juni

Jaha då har man missat att skriva nåt här på några dagar igen...

Glad midsommar på er alla! Hoppas ni hade det bra.
Vädret var väl ganska ok. Åskvarmt under dagen och sen när det var dags för grillen började det blåsa och dugga. Åska höll sej borta som tur var.

Har inte blivit så mycket ridit i veckan heller. Red själv runt kullen en dag och har ridit på banan ett par dagar. Skulle varit och skott KC bak och lagt på Malthé skor fram i torsdags, men Stefan hade skadat handen, så vi får ta det på onsdag i stället.

I måndags var jag och pappa och kollade på en V70 i Växjö. Ljusgrönmetallic. Ganska fin faktiskt, även om det inte låter så kanske... För att ha något att jämföra med så var jag och pappa och tittade på en annan V70 i onsdags. Tur vi gjorde det för den var superfin! Knappt ett stenskott på lacken. Är ute efter en bra dragbil med helskinn och xenonljus. Denna är en bra dragbil, har xenon OCH extraljus, men bara halvskinn i klädseln. Det är ju nästan allt det jag önskar...

I dag åkte den andra pärlan. Lilla bilen... Såldes till en kille i Ödeshög. Hoppas han tar väl hand om lilla pärlan... ;-)
Nu får jag köra runt i pappas racer-bil (inte!) med trasig ljuddämpare tills jag får hem en annan bil.

16 juni

I onsdags red jag KC på banan. Hon var jättefin! Hoppade en 3-studs också. Första gången med 3 i rad. Det gick galant! =)
På torsdagen hann jag inte rida alls. Jobbade hela dagen och var helt slut när jag kom hem. Skulle rida med Jenny, men hon fick rida själv.
=(
I fredags red jag och Jenny samtidigt på banan. Det behövs ju också tränas på. Att kunna möta andra hästar och att någon annan galopperar när man själv skrittar. Det kan ju gå ganska vilt till på en framhoppning. Allt gick bra iallafall.

Igår putsade jag på bilen hela dagen. Så fin den blev! Nu ska Pärlan säljas. Spekulanter får gärna höra av sej!
Idag la jag ut både bilen och pappas mc på Blocket. Får se om det är någon som nappar...

Idag var det också avslutning på agilityn. Det gick jättebra! I slutet byggde vi upp en hel bana med 19 hinder. Då började det regna... När Julia hade en tunnel och ett hinder kvar åskade det och Julia är rädd för åskan. Från full fart, stannade hon och tittade upp på mej och såg jättelessen ut. Fick försöka 5 gånger innan hon tog tunneln. I vanliga fall tar hon tunneln direkt... Lilla gumman...
Red KC när jag kom hem. Hann att rida en långsida innan regnet kom, så jag travade bara i båda varven och gick in sen. Fick träna på att gå i vattenpölar och att gå i regnet iallafall.

11 juni

I torsdags red jag KC på banan. Hon är inte tillfreds i munnen i galoppen. Det gjorde att jag bytte till vanligt bett på fredagen när jag red igen. Har växlat mellan gummiklätt, delat bett med ett helt vanligt bett, men just nu verkar inget fungera tillräckligt bra.

I lördags var vi i Värnamo och tränade lite agility. Julia är såååå duktig! =)

På kvällen löshoppade jag KC efter den nya hinderuppsättningen som gäller på kvalitets. KC gillade att hoppa, så hon satte fart på Candrah som gick i hagen bredvid. Jösses vad de sprang! Candrah i hagen och KC på banan. Tog flera minuter innan jag fick stopp på dom. Galningar! Det hela slutade bra iallafall och KC hoppade fint. Hoppade upp till 120 ungefär.

I söndags bytte jag till Zozas gamla bett när jag red KC. Ett vanligt bett, ca 1 cm mindre än det andra och med gummiskivor. Det verkade funka himla bra, så det får vi testa ett tag.
På dagen var jag i Värnamo och hjälpte till på hopptävlingarna. Det var klasser från 120 upp till 140. På lördagen var KC:s storebror Cadastre och tävlade i Värnamo. Han tävlar 120 nu! Det ska KC också göra om ett år! Cadastre är e. Jaguar Mail.

Igår red jag och Jenny en sväng i skogen. Tog en liten runda bara. KC hade nog lite träningsvärk efter lördagens hoppning. Hon var väldigt lugn, men kändes lite stel.

Idag var det agility igen. Vi var bara två st, så det blev intensivträning. Julia kämpade på och det är sååå kul!

6 juni

Hipp hipp hurra på Sveriges Nationaldag! =)

Lite har ju förstås hänt sen jag skrev sist. Attans vad tiden går fort!

Om vi börjar från början med torsdagen (30/5), så var jag först i Smålandsstenar och hjälpte en säljare att byta alla tidningsställ. 6 sektioner och det tog fram till lunch. Ganska kul att jobba med nåt man inte gör varje dag. Sen bar det av till Värnamo och resten av dagens arbete. Var klar 17.35 och då var det lagom att åka upp till brukshundsklubben på agilitykurs.
Julia är jätteduktig och hon tycker det är kul, men det är ganska svårt som handler. Minsta lilla fel jag gör, så kan det göra så att hunden går utanför hindret eller tar det från fel håll. Trodde inte det var så känsligt...

Fredagen var lugn. Red KC på banan och testade henne med martingal. Tycker hon får lite hög nacke ibland och martingalen gör så hon inte får upp huvet så högt.

På lördag morgon visade KC ännu en gång sin hoppkapacitet. denna gången hoppade hon över boxdörren. Ett bakben skrapade hon dock över kanten och rev upp ett ganska långt skrapsår.

På söndagen skrittade jag runt kullen bara. Halvvägs mötte jag Jenny och Candrah så jag fick sällskap av dom den sista biten.

I måndags red jg KC på banan. Hon kändes lite stel i sitt bakben, så jag travade bara henne lite lätt för att hon skulle få röra på sej. Tänkte ju visa henne på kvalitets i augusti, så nu måste vi börja träna in det nya löshoppningssystemet. Tänkte även förbereda henne så att jag kan hoppa henne uppsuttet också. Inte fel att kunna välja. Hon utvecklas ju hela tiden och än så länge har löhoppningen varit bättre än den uppsuttna hoppningen.

I tisdags var det dags för agility igen. Julia har börjat få hindersug och det går fort som bara den! Jätteduktig!

Igår passade vi på att åka till Ullared en sväng. Inte så mycket folk alls. Hittade en hel del kläder, så nu ska det rensas ut och slängas. Det dyraste jag köpte var ett par helskodda ridbyxor. 225 kr!!!!

Idag har jag jobbat. Schemat var som vanligt idag. Trodde jag skulle få va ledig eller åtminstone bara köra godis... I morgon är det jobb igen...
Cruze trivs på kollot!!!

RSS 2.0