26 augusti

Ja då var det dan innan då...

I måndags löshoppade jag KC. Det gick ok, men hon har lite dålig gnista. Åkte och skodde henne efteråt. Blev så fin så. =)
I tisdags tränade Jenny KC för Ann. Det gick helt ok. Ska försöka hitta tillbaka till lite mer gnista och framåtbjudning.
I torsdags och fredags red vi i kogen, så då fick Malthé springa med också. Det uppkattas från hans sida!
I lördags var vi i ridhuset i Sörsjö och red. Det gick bra och vi småskuttade lite på ridbanan. Stod bland annat en grön låda som alla hästar tycker är lite läskig, men KC hoppade den på båda håll. Duktigt!
I söndags red vi i kogen igen och idag har vi varit hos Ann igen och tränat. Jenny reder ut situationen bra när KC börjar streta och med lite hjälp från Ann lyckas de väldigt bra. Nu håller vi tummarna så att formen håller i sej över helgen.

I övrigt är det inga större nyheter.
Jenny löshoppade Mirre igår. Han gillar verkligen det och det är synd han inte har en ryttare som kan busa med honom.

Snart börjar Julias agility-kurs. Ska bli kul att fortsätta träna. Hon behöver stimulera hjärnan. Det kokar över i den ibland...

18 augusti

Livias 2-årstårta!!!
 
Skulle rida KC på banan i fredags, men det tyckte inte KC var en bra idé och surade om bara den... Idiothäst! Blir så less på henne...=(

Igår åkte jag och Jenny till Torbjörns ridhus. Jenny red och det gick så himla bra. Joggade på och sen hoppade vi lite på slutet och KC tryckte till som bara den och sköt Jenny ur sadeln.

Idag var det sura miner igen. Fast nu i skogen. Jenny red KC och jag Malthé. KC fick jogga på bakom Malthé på halvlånga tyglar och då gick det ok. Fattar inte varför hon är sån. Är det dumheter eller har hon ont nånstans?

Idag har det regnat och blåst. Suttit inne på förmiddagen och gjort Welshponnynytt.

I morgon är det måndag igen och det blir jobb som vanligt. Ska åka till hovslagaren med KC på kvällen.

Candrah har tävlat med sin nya ryttare/ägare. De vann Lätt C på 66% och kom 2:a i Lätt B på 62%. Grattis! Kul!!

15 augusti

I fredags fyllde Livia 2 år. Hipp hipp hurra!

I lördags red jag KC på banan och i söndags red jag och Jenny i skogen på KC och Malthé. I måndags red jag KC på banan igen. Var lite sur och grinig. Jenny red Malthé på banan. Han var pigg och glad. =)

I tisdags gick KC sin första hoppträning. Gick bra ända tills himlen öppnade sej, KC blev rädd för två blomkrukor och en vit grind som hon skulle hoppa. Då blev hon väldigt istadig, reste ej och tappade balansen så jag åkte av. Landade mjukt i vattnet/gruset på banan.

Idag tog vi en lugn runda i skogen på Malthé och KC. KC var lite sur idag också. Kanske träningsvärk. Slog bakut och stegrade sej, men Jenny satt kvar. Bytte sadel på henne idag och tog den stora sadeln med yllepadden under. Den fördelar trycket bättre mot ryggen.

8 augusti

Idag har det regnat hela dagen. Trist för jag ska till Ann i Hörle och träna KC för första gången. Det är perfekt väder om det bra hade hållt uppe lite...

Jag och Jenny var ute i skogen i tisdags med Malthé och KC. I måndags och igår red jag KC på banan. Hon var riktigt fin igår! Jenny tog nåra bilder i måndags. Får visa dom sen...
Hon var nere hos stona och fotade också. Fick nåra riktigt fina!

3 augusti

Igår red jag och Jenny till sjön med KC och Malthé. Vattennivån hade sjunkit, så det stack upp några större stenar. Gissa vem som var rädd för dom? Malthé så klart. Fick trycka på ganska ordentligt för att han skulle gå i. Vi ville få i KC i sjön också, så det var inte så bra att han inte ville gå i heller... Men han gick i till sist och KC gick efter, När de väl var i vattnet ville de inte gå upp. Det svalkaded väl skönt om benen. När vi vände och skulle upp, så vände KC och gick ut igen. Hon körde i huvet under vattnet, så ytan gick till ögonen på henne. Det kanke blir ett vattendjur av henne... =)

Några bilder från min Stockholms-tripp...
Slotts-vakt!
Evert Taube!
Ridande poliser!
Slottet!
 
 
 

1 augusti

oj, oj, oj, jag har visst tagit semester från datorn också ser det ut som...

Galet vad tiden går fort! På måndag är semestern över och det är dags att gå tillbaka till jobbet.

KC jobbar vidare med sina uppgifter. Hon går i skogen med Jenny på ryggen och med Malthé som sällskap. Det funkar jättebra. Hon jobbar på ridbanan och vissar dar går hon som en klocka och vissa dar funkar inget. Hon löshoppas, vilket verkar som att det är favoriten.

Malthé knallar med KC i skogen några dar i veckan. I början kan KC gå först, men efter halva tiden MÅSTE han vara först. När vi galopperar gör han luftsprång framåt. Då måste jag hålla fram honom lite mer, men då får KC springa galet fort för att hinna med.

Jenny löshoppar Divine och Mirre. Mirre är en riktig talang när det gäller hoppning. Hoppar med fin teknik och verkar gilla det. Divine håller fortfarande på att lära sej det där med hinder.

Den 24/7 var jag i Ljungby och byggde på deras lokala hopptävlingar. Ca 150 starter under dagen. Var på plats vid 9 på morgonen för att bygga upp banan och kom hem vid halv 9 på kvällen. Heldag alltså.

Har varit i Stockholm i 4 dar nu. Sprang runt på stan, handlade roliga aker och kläder, satte i löshår (igen). Det är såååå häftigt! Handlade bl a en finfin klänning på Esprit, en klänning och en skjorta utan ärm på Gina Tricot, en Dobber-klänning på MQ och en massa annat skoj. =)
Bilder kommer!

Idag red jag KC på banan. Hon kändes stel i början, men efter lite värmning så kändes hon fin.

RSS 2.0