27 februari

Oj, oj. Nu får jag snart skämmas. Skriver ju aldrig här nu för tiden...

Björne-träning med Zoza förra veckan. Hoppade super! =) Jättekul! Skötte sej jättebra.Björne var imponerad som vanligt när hon visar sej från sin ljusa sida...

Var hos Stefan i Fjärås i tisdags. Zoza var fräschare än jag trodde. Bara högerbogens muskler och vänster bakbens muskler som ska masseras lite extra. Annars väldigt fin i kroppen.

Malthé tycker det ska bli mjukt i backen nu så han kan börja busa. Nu är det is överallt och då är det farligt. Kan ju halka och då spänner han sej. Tror han vill börja hoppa också. Har ju inte hoppat sen november.

Var hos tandläkaren i torsdags. Lagade ett hål. Gillar inte tandis...=(

I fredags morse åkte jag och mamma på konvent i Göteborg på Scandinavium. 120 domare/överdomare/banbyggare hade samlats och hade insiration- och repetitionskurs. På kvällen hade vi biljetter till tävlingarna. Vi fick också gå bakom kulisserna och kolla stall och framhoppning. Vi banbyggare fick också gå banan till 150-hoppningen. Var 1 meter ifrån Ludger Beerbaum, Malin Baryard, Markus Ehning mfl. Coolt!

Nu väntar en vecka med extrapris på lösgodis på Willys. =( Bara en massa jobb... Tur att mina revben börjar återhämta sej.

Candrah har kommit igång bra på tävlingsbanorna och har nu kvalat till nationella tävlingar. Har två segrar i Lätt A P:1 på två tävlingar. Grattis!

Joelsbo Drizzle


Foto: Katarina Sunvén

13 februari

Vilket skitväder det är nu! Trodde det skulle töa till barmark nu så att man ska kunna rida ordentligt igen, men mitt under en massa plusgrader och snö som smälter, så blir det -12 grader igen... Trist så det förslår...

Malthé joggar vidare, men vill nog börja hoppa snart. Får väl åka iväg med honom till ett ridhus snart så han får börja skutta igen...

Zoza har varit på klubbtävling idag. Fjantig som vanligt i ena klassen och vägrar att gå på ena långsidan. Denna gången var det i 70 cm som vi inte lyckades ta oss runt mer än som träning. När hon kom in i 80 cm sen var hon  en helt annan häst. Mycket coolare och det gick att påverka henne. Fick rida 1-13 och då hade vi ett nedslag på hinder 12, men ny rosett för en felfri unghästrunda i fas 1.

Träffade en av Coulthards avkommor på klubbtävlingen idag. Jane Hellen. Jättefin och väldigt lik Coulthard. Rörde sej jättetrevligt.

Annars e det ganska lugnt med allt. Ska få svar i veckan på ett jobb jag har sökt. Det var 50 sökande och vi e 4 kvar. Hoppas, hoppas att jag får det... 

Många tävlingar är inbokade med banbyggeri. 4 dagar Gislaved, 2 dagar Värnamo, 2 dagar Tvååker och 2 dagar Tranemo. Måste börja skissa på lite banor, så man har några idéer... Får titta på världscupen och få idéer därifrån. Man kan inte kopiera en sån bana för det blir alldeles för svårt.

6 februari

Det töar en hel del nu. Isgata överallt och det rinner in i stallet. Det positiva är att strömmen i staketet börjar återkomma så smått.

I onsdags var det Björne-träning. Zoza var duktig. Var inte så fjantig som hon brukar vara. Hoppade en svår trekombination och en linje med 4 långa galoppsprång.
Försöker prova mej fram till ett bett som passar damen i smaken. I fredags testade jag pullargrimma, men det gillade hon inte. Idag testade jag ett kopparbett med fasta ringar. Funkade riktigt bra. Problemet med det är att det är lite för långt. Får duga så länge...

Malthé sprang i skogen idag och var helgalen! Höll knappt på att komma uppför sista backen till gården. Klippte honom på halsen och under magen. Det verkade han gilla. Han tycker inte om en massa tjock päls och bli svettig.

Nästa helg är det klubbhoppning både i Värnamo och Gislaved. Zoza hade behövt gå på båda ställena, men det blir nog Värnamo för hennes del och en klass högre än sist. Malthé är väl inte så stor mening att rida clear round med, så han får vänta till marstävlingarna i Gislaved. De hade 100 och 110 den 20 mars.

Joelsbo Delicious är aktuell till division 1-laget i Lammhult i vår.

Hemsidan kommer uppdateras framöver. Lite nytt och lite gammalt som kommer att ändras. Håll ögonen öppna!

RSS 2.0