26 november

Åh, vad det är härligt med snö!!!
Det värsta som finns är när det är hårt och fruset i backen, så man inte kan rida. Nu är det perfekt! 10-15 cm snö, ganska mjukt i backen under och snön ger perfekt muskelträning för hästarna. Kanon! Lite kallt om näsan och öronen bara...

Zoza gick hoppträningen för Björne i onsdags. Var jätteduktig och hoppade trevligt. Hon känns fin, men det är mycket massage, liniment och stretching...

Malthé går fortfarande på lite sparlåga. Försöker rida ut i skogen på helgerna och Jenny rider ibland på ridbanan.

Drizzle, som ägs av familjen Johansen och är en av Dossans avkommor, förbättrade sin DM-bronsmedalj i dressyr från förra året till en guld-medalj i år. Kul! Grattis!!! Jättekul att det går så bra. De letade länge efter en ponny och köpte Drizzle som 1-åring av oss. De har utbildad henne själva och det går fantastiskt bra för ekipaget.=) En kvalplacering närmare SM-start.
16 november

Zoza har gjort nya framsteg. Förra veckan var hon med på Björne-träningen och skötte sig jättebra. Lite läskiga saker fanns det ju att titta på, men alla hinder hoppade hon utan problem.
I söndags var det klubbtävling i Värnamo. Zoza fick vara med där och det var nyttigt för henne. I 60 cm var hon jätterädd för ena kortsidan och ville inte hoppa hindret som stod mot den sidan. Fick då 4 fel. I 70 cm var hon felfri i grunden och fick en Clear Round-rosett. Hennes första! =)

Malthé går på sparlåga nu när Zoza går mera. Jenny hjälper till att rida lite i mellanåt.

Dagmar har åkt till sin nya ryttare. Verkar som att det funkar bra där. Careabout saknar henne däremot jättemycket. Stackar´n...

Dossans avkomma Frans Jäger har gått hopp-SM för ponnyer på Strömsholm och gick till A-final. Han hade 4 fel i kval ett, var 8:e placerad i kval två, som gick i MSV A och var även placerad i A-finalen, 13:e placering. En toppen ponny!! :-)

Gisela och Joelsbo Drizzle blev klubbmästare i dressyr den 13 november. LB:1 60% och LB:2 61,66%Joelsbo Coulthard och Josefina Larsson


Foto: Ulrika Larsson

8 november

Lite fler framgångar för våra ponnyer: Joelsbo Drizzle och Gisela har tävlat dressyr och fick 64,64% i Lätt C:2. 8 på en av galopperna och på skritten. Utvecklingsbar ponny med plus för galoppen, mjukt och fint ridit, var kommentarer i protokollet. Kul! I hoppnongen har de startat Lätt C+5 och när de löshoppar, hoppar hon fint över 110 cm.

8 november

Hoppsan! Nu har visst dagarna skenat iväg igen. Och inte så lite heller... Jösses....

Zoza är klipp på halsen och under magen. Duktig och accepterade det snällt.
Jobbar jättebra på ridbanan nu. Riktigt kul att rida henne. =)

Malthé är helklippt för andra gången. Han var helt luddig efter första klippningen efter bara några veckor. Trivs inte alls med en massa päls. Blir tjurig då...
Skulle tränat för Björne, men då hade Malthé trampat upp sidokappan i sulan... Fick bli hovslagaren istället för träning.
Jenny har ridit Malthé en del på sistone. Har funkat bra.

Var i ridhuset förra veckan med båda hästarna. Jenny red Malthé och jag red Zoza. Hoppade lite småhinder och båda hästarna var duktiga.

Clic har kommit hem. Han är jättefin och jag hoppas det är någon som vill ta hand om honom snart. Måste va en dröm att få rida en så snygg och välriden ponny.

Från och med november så håller jag lektioner i Värnamo på ridskolan, två dagar i veckan. 6 lektioner är det. Ganska roliga grupper. En J1, en J2, en J3, en handikapp, stallvärdarna och en träningsgrupp.

I helgen var det lokala tävlingar i Gislaved. Ponny i lördags och häst i söndags. Jag byggde banorna. Ganska nöjd med resultaten. Malthé hoppade 110 igår och det märktes att han inte hade hoppat ett hinder på en månad. Han tvärnitade i omhoppningen och var rädd för allt.

Grenada har gjort tävlingsdebut med Christian. Hade ett stopp i 90 och 0-0 och 11e placerad i 100. Grattis!!!! Jättekul!!!

Coulthard och Josefina har debuterat Lätt B.

Emma och Delicious var och tävlade i lördags i Gislaved och blev 5:a i Lätt B. Grattis!!!

Snart dags för nya Welshponnynytt. Är det någon som vill ha med ett bidrag, så maila gärna!

RSS 2.0