31 mars

Igår var det hoppträning för Björne. Fick en extraplats för Julia är på semester, så Malthé fick åka med också. Båda hästarna gick skitbra!!! Zoza hade ett sånt tryck i hoppningen så jag nästan flög av baklänges... Jösses vad hon hoppade! Malthé tyckte det var kul att få va med. Var stark som en oxe, så mina armar var 3 meter långa och händerna illröda när vi var klara. Lilla gamling...


29 mars

Malthé gjorde årsdebut på tävlingsbanan i söndags. Hoppade 100 och 110. Placerade sej som trea i 100. I 110 backade jag lite för mycket mot ett hinder och då stannade han.

Joelsbo Delicious och Emma var med i vinnande Div 1-laget i Växjö. Nu leder de serien och debut i Lätt A väntar för ekipaget.

Allt jobb med Zoza börja ge resultat. Kan jobba fint även i galopp nu. Verkar trivas bra med kopparbettet.


25 mars

Hej hopp!

Våren är äntligen här! =)
Isen har smält, tranorna väsnas och hästarna fäller så det ryker.

Var banbyggare på Gislaveds lokala hopptävlingar för ponny och häst förra helgen. Fick mycket beröm av ryttarna för banorna. Jättekul!

Annars rullar allt på.

Har tagit över ansvaret av medlemsregistret i Welshponnyföreningen. Ska bli spännande att se om jag fixar det. Hoppas jag löser det.

Vi har startat en Grönt Kort-kurs i Värnamo. 16 stycken inspirerande elever som vill ut och tävla.

Hermanstorp ringde och ville att jag skulle bygga på deras tvådagars fälttävlan i maj. Usch, blir lite nervös. På lördagen kanske jag ska ha tre banor uppsatta samtidigt.

Håller på att uppdatera hemsidan. Lite nya bilder och ny info under en del av hästarna.

17 mars

Nu har det gått ett tag igen sen jag skrev sist.

Solen har visat sej från sin ljusa sida och det tinar ute. Härligt! Tyvärr är det ingen värme än, men den kommer väl så småningom.

Förra veckan låg jag nerbäddad med ont i halsen och feber. Inte kul alls.
Hästarna fick lite ledigt. Ledigt från vad??? De måste igång nu!

Var banbyggare i helgen som gick i Tranemo. Ponnyer på lördagen och häst på söndagen. Lokala tävlingar med blandat resultat.

Zoza gick träning för Björne igår. Det märktes att hon inte är riden ordentligt på sistone. Hon bara busade och slog bakut hela tiden. Hoppade ok annars.

Malthé ska tävla nästa söndag i Bratteborg. Måste åka och hoppa honom lite en dag framåt. Han kanske har glömt hur man gör...

Ska bygga i Gislaved i helgen som kommer. Lokala tävlingar för ponny på lördag och häst på söndag.

Har köpt en ny hjälm idag. Äntligen! Har varit lite skeptisk till modellerna på hjälmar som är nu. Jag ser ut som en svamp i dom. Hittade en hjälm som var lite mindre. En Lamicell. Det var till och med 100 kr rabatt på den, så det var ett riktigt fynd! =) Haha... Nu är ju till och med ridbyxorna dyrare än skorna. Såg ett par finfina ridbyxor för 2000 kr. Mina stålhätteskor kostade 400 kr...
Nu får det va färdighandlat med hästgrejer för i år.

Joelsbo Delicious

 
Foto: Frida Johansson

9 mars

Nu när snön äntligen har smält och det bara är is kvar, ja då snöar det igen... Ska det aldrig bli vår???

Har legat sjuk ett par dagar, men ska försöka jobba i morgon. Feber och döont i halsen...

Första omgången i Division 1 förponny gick i Värnamo i söndags. Joelsbo Delicious ingick i laget som slutade tvåa. Som vanligt var det Emma som red.

Fått fler banbyggaruppdrag. Nu senast i Theleborg i april. Tror det var 14 tävlingar inbokat nu fram till juni. Undrar när jag ska hinna tävla två hästar, som inte går samma tävlingar, själv? Jaja, det ger väl sej...

RSS 2.0