29 maj

Igår galopperade jag och Jenny en sväng med hästarna. Det började regna, så rundan blev kort men intensiv... =)

Idag red jag på banan. KC har fått upp en väldig fart när hon går på banan nu. Hoppade över de små hinderna som stod på banan också. Det funkade bra iaf.

Måste få till några bilder också att lägga ut här. Jenny skickade några som jag har i mobilen fortfarande...

27 maj

I lördags red jag och Jenny runt Palmebo. Första gången vi red den rundan för båda hästarna, men det gick bra. Det finns mycket läskigt att titta på. Hästar, traktorer, redskap av alla de slag, ankor, hundar och vägen.

På kvällen var jag i Åminne och tittade och lyssnade på Kalle Moreaus och Sven-Ingvars. Vi hade tur med vädret och det höll uppe hela kvällen.

Igår var Julia och jag på hundkursen. Det gick ganska bra, men vi får får slipa på detaljerna än.

På eftermiddagen åkte jag och pappa med Cruze till Vetlanda där han ska va på kollo hela sommaren. Det gick bra att lasta och han stod stilla hela vägen. Han stod inne över natten och släpptes i dag. Bild kommer! Han ser väldigt nöjd ut. =)

Idag har jag byggt om konfektionsavdelningen på Willys i Värnamo. Känner mej lite trött i axlarna, men det blev ganska bra. När jag nästan var klar med första sektionen, så upptäckte jag att avdelningen var för låg, så jag fick inte plats med en rad. Fick improvisera lite...

Var och hämtade två rundbalar hö nu ikväll och sen red jag och Jenny runt Palmebo igen. Denna gången gick det mycket bättre och de vågade gå på framåt.

24 maj

Igår hoppade jag KC. Satte upp en 5½:a och en studs. Första gången hon hoppade 5½:a. Det är svårt att travhoppa med en unghäst som inte tar tag i hinderna, men hon fixade det helt ok. Rev travhindret en gång och sen vaknade hon till och lyfte bättre på fötterna och blev lite snabbare i fötterna. B-hindret var väl 80-90 cm nånting i slutet. Nästa gång känner hon säkert igen sej och då kan man höja också.
Studsen fattar hon direkt nu. Bara att styra på. Hon är ganska långsam i fötterna än så länge, så studs är perfekt att träna på då.

Jenny var ute i skogen själv på Candrah igår. Hon red innan jag slutade jobba, så jag hann inte hem.

Idag red jag på banan. Det märks att hon utvecklas i olika faser. Från att ha varit stadig i formen i både trav och galopp, funkar inte galoppen lika bra nu. Vill att hon ska bära sej bättre själv och lägger mer ben på henne och då orkar hon inte riktigt än utan vill gå iväg och blir seg i munnen och stretar. Det är bara att traggla vidare.
Hon börjar få muskler över rumpan nu, så visst gör träningen skillnad.

Ska nog sälja min bil. Har funderat på nåt SUV-aktigt. Någon som har nåt till salu? Någon som vill köpa min?

22 maj

Igår var det dags för agilitykurs i ösregnet. Julia uppskattade det inte alls. Hon kröp ihop och blinkade när regnet kom i ögonen och tittade upp på mej. Det såg ut som att hon bad om att få sitta inne istället. Men det gick bra och efter lite träning gör vi lite framsteg iallafall. Svårt det där hur man ska göra byten och få allt att gå så fort som möjligt. 10 cm fel med foten, kan få hunden att springa förbi hindret...

Idag red jag och Jenny ut i skogen igen. Det gick helt ok. Har börjat galoppera lite mer nu när vi är ute. Innan har KC tvärnitat och vänt så fort något varit läskigt, men nu går det mycket bättre. Det blir fortfarande tvärnit ibland och då får man hålla i sej...

20 maj

Idag red jag och Jenny ut i skogen på KC och Candrah. Haha vad roliga hästarna var. Blev den ena rädd för något, hoppade den andra iväg också och så höll det på hela rundan.
KC snubblade och Candrah blev så rädd att hon nästan ramlade. =) Galenpannor!
När vi kom hem var kossorna väldigt nyfikna. Candrah spanade länge, men gick vidare. KC sa "Hej" och sen gick hon. Vad de inte räknade med, var att kossorna ville prata mer... De kom och sprang bakom oss. Candrah blev väldigt kort i kroppen, medans KC bara lunkade vidare. Vad KC inte heller hade väntat sej var att pappa hade sågat ner några buskar under tiden vi var ute och red och lagt vid kanten. Och DET var farligt!
Haha jag skrattade högt åt dom små liven...=)

19 maj

Malthé fyllde år i torsdags. Hipp hipp hurra för den gamle...

Ridit KC alla dar denna veckan utom i torsdags. Har varit pigg även på banan och legat på i handen. Blir då lite trälig i munnen. Hon har inte lärt sej att använda sin energi på rätt sätt än. Försöker få henne till att jobba i tället för att springa, vilket inte alltid är det lättaste. Bytte tillbaka till det gummiklädda betet och det verkar fungera bra igen. Igår red jag i värmen och hon gick superbra!

Igår var jag och hälsade på Grenada. Lilla gumman... Tänk vad vi gick igenom när hon var hos oss... Hon kom i juni 2001. Under hösten vann hon ett par klasser och debuterade 120 i november. 2002 var vi kommunmästare i Hultsfred och klubbmästare i Tuna. Startade en fälttävlan och var 2:a. Debuterade 125.
Även 2004 var hon placerad i fälttävlan och debuterade 130. 2005 vann hon 120-klasser, placerad i fälttävlan och visades på utställning med 39 p. Minns att domaren hade guldkant på den poängen.
På DM 2008 kvalade vi in till A-finalen, men tävlade B-finalen i stället och vann den.
Haha... ja det finns hur mycket som helst att räkna upp om henne...

I morgon är det måndag igen... Suck...

Melodifestivalen vanns av Danmark. Tyckte att det var bra standard på låtarna i år.

Ikväll väntar hockeyfinal mellan Sverige och Schweiz.

13 maj

Jaha, då var det måndag igen...

Red KC på banan både i lördags och igår. Det gick bra, men igår var hon jättepigg!

Dazzle är hemma igen. Tack snälla Familjen Zetterlund för att Dazzle fick vara hos er!

Linda, som har Coulthard, tävlade körning i helgen och vann sin klass med Triton. Ett steg närmare NM...

Byggde banan på ponnytävlingarna i Gislaved i lördags. Det blev ganska bra banor. Roligt att träffa Elin! Elin började som hästskötare åt mej för många år sen. =)

Såg att Candela, som jag tränade förra vintern åt Liljenvalls, var 3:a i 120 och vann 130 igår i Gislaved. Kul att hon går så bra!

Grenada är tillbaka i Småland nu. Måste åka och hälsa på damen.

Nu blir det stallet igen...

10 maj

Hej hopp!
Idag red jag och Jenny ut i skogen en sväng. Stundtal går KC riktigt bra i skogen. Hon är nyfiken och vill titta på allt, men ibland blir det tvärstopp och då får Candrah gå före. Undrar hur jag ska lösa det när jag ska rida själv?

Jobbade både igår och idag. Trist när alla andra är lediga. Det var nästan kaos i butikerna i Värnamo idag. Mycket folk är lediga och de verkar få panik att varorna ska ta slut...

Byggde banan i Gislaved igår också. Den blev ganska bra tror jag. Fick justera Lätt B-banan lite bara. Hoppas det funkar att rida på den också.

7 maj

Wow! Bloggar två gånger på samma dag! Inte illa...

Ville bara skriva att jag "sadlade" om KC idag. Tog hoppsadeln och hoppade henne lite på banan. En linje med tre galoppsprång och en kombination med ett galoppsprång. Hoppade inte så högt, så hon klev bara över. Hon skötte sej galant iallafall. =)

Hittade en ett år gammal bild på Cruze. Lille gubben fyller snart år...

7 maj

Igår red jag KC på banan i DRESSYRsadeln! Herregud... Snacka om att piloten måste träna sin sits! Var tvungen att korta stigläderna ett hål för att kunna hänga med överhuvudtaget...

6 maj

Red KC lite på kvällen efter hovslagaren i onsdags. Hon var superduktig, så jag joggade bara lite i trav och sen fick hon gå in och äta mat.

I fredags red jag KC på banan. Kändes spänd. Bytte bett på henne sist, till ett vanligt tränsbett. Vet inte om det var det hon inte gillade... Hon har gått på ett vanligt bett med gummi på. Det ska vara snällt i munnen på hästen säger dom. Tänkte det var bra att använda i början. KC värmde ur det spända iallafall och kändes ganska ok på slutet.

Fick jobba i lördags. Strul med leveranser på grund av 1 maj och inventering, så det var en hel del att göra.
Lagade lite staket på kvällen. Malthé och Cruzes hage fick en genomgång. Slog ner alla stolpar, sträckte upp tråden och bytte en stolpe som gått av.

Igår red jag KC på banan. Hon jobbade lite bättre redan från början.
Malthé och Cruze fick gå ner i stonas sommarhage och beta gräs. Det gillades skarpt, men Malthé längtade hem. Han gick och gick, sprang en sväng, betade, gnäggade och spanade efter de andra. Hade väldigt bråttom när jag hämtade hem dom.

Har släppt Anja och Aztha i en större hage. Anja gillar inte att bli fångad, så man ska väl inte släppa henne i en jättehage än, kanske.

1 maj

I söndags red jag och Jenny ut en sväng i skogen på KC och Candrah. Det gick ganska bra, men de var lite spända.

 

I måndags red vi på banan samtidigt. Oftast rider vi en och en på banan och när man väl är två på banan får hästarna spel. De busar upp varandra. Efter KC hade tränat på att stå på två ben och jag blivit arg på henne, gick hon kalasbra. Jobbade väldigt avslappnat och frustade i galoppsprången.

Candrah gick också bra på slutet. Jobbade i stadig form och var avslappnad både i trav och galopp.

 

Idag är det 1 maj och jag är ledig!!! Fast istället får jag jobba på lördag. Det stod till och med i mitt horoskop att jag skulle unna mej och ta en extra dag ledigt. Kanske ska göra det...

 

Idag körde Jenny och jag iväg med KC och Cruze till hovslagaren. Cruze var väldigt spänd när vi skulle lasta, men gick till sist på snällt, utan att behöva bråka. KC gick på efter lite övertalning, som vanligt. De stod stilla när vi körde och var lugna och fina när vi lastade av. Det gick bra att verka Cruze runt om. KC fick nya framskor. När vi skulle lasta och köra hem, knallade båda hästarna på utan att tveka. Så duktiga så! =)

 

Nu ska jag börja med Welshponnynytt. Nummer två för året.

 

 


RSS 2.0