28 oktober

Solen skiner och det är jättekallt! Det var -7 i natt när jag åkte hem. Jag var barnvakt åt Livia och pappa var chaufför åt min bror och Sara.
Livia åt kex...
...och borstade tänderna.
 
Cruze bor ju i egen box på nätterna. Det har gått jättebra under veckan som gått, men idag var det dags för nästa steg. Han fick dia och sen gå tillbaka till sin box och Zoza gick ut. Åhhh vad synd det blev om honom då. Passade på att ha Divine inne som sällskap. De stod inne fram till lunch och sen fick de gå ut i trähagen tillsammans. Cruze gillade inte Divine riktigt och var lite rädd för henne. Inte så konstigt när han gått med mamma hela sitt liv... Fast han skötte sej jättebra och höll sej i kanten mot Zozas hage. Det var istället Divine som jagade upp sej och var förtvivlad över att inte få gå med sin mamma, Dossan.
 
Divine till vänster och Cruzier till höger med mamma Zoza i bakgrunden.
 Joelsbo Divine
 
Mycket på jobbet i veckan som kommer. Extrapris på godis och ombyggnad. Skulle jobba lite extra med blommor v. 45 och eftersom jag inte har gjort det innan skulle jag få lite utbildning på det i veckan också.

24 oktober

Här är filmen på Clic:
http://youtu.be/Dq17F8Ha9VI
 
 

20 oktober

Idag har det varit härligt väder, men ingen sol.
 
Ridit KC. Hon kändes riktigt fin. Skuttade lite över småhinder med henne. Känns som att hon behöver gymnastisera sej lite och bli lite smidigare i kroppen.
 
Clic kom hem idag. Såg fin ut, men saknade skor... Ska försöka löshoppa honom i morgon och filma.
 
Joelsbo Delicious har tävlat Lätt B i Tingsryd idag och kom 4:a.
 
Saknar telefon just nu. Undrar vad dom har gjort med den...? Håller på att byta operatör, så jag hoppas de fixar till det snart. Kan ju inte betala för IPtelefoni när det inte funkar...
 
I morgon tar vi nya tag mot nya äventyr!
 

17 oktober

Visst är de lika!!!????!!!!
 
Idag när klockan ringde på morgonen så regnade det så det dånade ute. Stöööön, vände på mej och drog täcket över huvet... Tur man inte har stämpelklocka på jobbet och lite att göra på onsdagar...
Vädret klarnade upp framåt dagen och nu ikväll kunde jag rida KC i nästan solsken.
 
KC gick för övrigt väldigt bra idag. Kändes mjuk och fin.
 
Har uppdaterat hemsidan med nya bilder.
Cruzier har fått en egen sida från fölutställningen
Nya avkommor till Mirre finns nu på bild
Coulthards sida uppdaterad
Nya bilder på Coulthard
Nya bilder på Celmah och hennes avkomma Cammeth
Nya bilder på Cruzier
Zozas sida uppdaterad
Nya bilder på  Zoza
Nya bilder på Katie´s Collection.
 

14 oktober

Idag var det avslutning och tävling på agilitykursen. Julia kom 3a av 8 hundar, men egentligen kom hon 2a, för de skrev fel tid på han som kom tvåa. De sa 52 sek när han gick i mål, men när de sa resultaten, så hade han helt plötsligt 42 sek. Julia hade 45 sek. Bara en miss på slalomen.
Nöjd Julia med sitt diplom!
 
Idag har det regnat hela dagen igen... Sååååå trist! Eftersom hästarna frös så de skakade igår när de kom in, så fick alla gå ut med täcke idag.
Zoza ser allmänt uttråkad ut. Cruze är nog alltid glad. =) Såååå fin i sitt lilla täcke.
 
Coulthard vann en bronsmedalj på dressyr-DM igår. Grattis! Guldet gick till Linda och hennes andra ponny Sammy och silver i juniorklassen hamnade också hos Linda och Nero. Supergrattis!!!!

Filmer

Katie´s Collection
http://youtu.be/L_HzGaxH4JE
http://youtu.be/DgzLMLK1k5g
Jenny rider KC på banan.
http://youtu.be/kgc6CuU9PU8
 
Zoza joggar och hoppar
http://youtu.be/hP49KwNVupY
http://youtu.be/-GctGbgVEpQ
http://youtu.be/aM_utpsOdIE
http://youtu.be/hGSV-aXGVS4
http://youtu.be/pDOXeKWTRn8
http://youtu.be/SFlzFi69qX0
 
Cruzier busar på ridbanan.
http://youtu.be/oFsqBD4Ent4
Nya tröjorna..!
Foto: Frida Johansson
Greta solar.
Foto: Frida Johansson
KC joggar på banan, igår.
Foto: Jenny Nilsson
KC
Foto: Jenny Nilsson
KC
Foto: Jenny Nilsson
KC hoppar. Cool siluett mot ljuset...
Foto: Jenny Nilsson

KC hoppar liten bana

Video på KC när hon hoppar sin första bana...
http://youtu.be/il2e0mCb1g0

13 oktober

Idag är det trist höstdag. Regn och grått...
 
Coulthard går dressyr-DM idag i Ronneby.
 
Ridit KC i veckan. I onsdags var hon heltokig och sprang på bakbenen för att Divine var ute samtidigt på ridbanan. Divine hade ont i magen och leddes runt av Jenny. Hoppade av, när hon väl stod med alla 4 fötter på marken, och linade henne lite. Samtidigt gick Jenny in med Divine. Sen var det inga problem alls att rida.
Jenny red KC i torsdags när jag var i Värnamo och hade ridlektioner.
Igår red jag själv igen och hoppade lite. Bilder kommer, men det blev film när hon hoppade och bilder när hon travade. Undrar om det går att ladda upp från Iphone till YouTube...???
 
På måndag är det dags att börja vaccinera fölen. Måste träna Cruze på att lyfta fötterna också. Fram är ok, men det ska gå och verka honom bak också... Har inte tränat på det på ett tag nu eftersom de är leriga upp till öronen  när de kommer in från hagen. Usch vad trist det är med leriga hagar...
 
Anja och Mercedes håller på att vänjas av. Mercedes åker den 21/10. Då får Cruze börja stå i egen box.

9 oktober

Coulthard vann LB:1 på 71% och var 2:a i LA:1 på 69% i helgen. Mörrums lag vann dessutom lagtävlingen.

Ridit KC lördag, söndag och måndag. Går jättebra i galoppen, men stretar i mot i traven. Hon blir visserligen fin i slutet. Hon har väldigt bråttom i början när man sitter upp. Man får kasta sej upp fort som tusan innan det bär av och sen vill hon galoppera direkt. Har för mej att Zoza var sån i början också när jag red in henne. Hoppade KC lite i söndags. Så duktig så.

Igår när jag skulle ta in hästarna så hade Zoza och Cruze sällskap i hagen och Malthé gick ensam... KC hade hoppat in till sina grannar. Nu har hon än en gång visat sina hopptalanger...

4 oktober

Idag har jag varit på Eko och kollat på hästgrejer. Det finns så mycket fint som man vill ha... Tittade på täcke till Cruze. Han håller på att fälla sin fölpäls ännu och den "nya" pälsen är så korthårig, så får han ingen vinterpäls kommer han frysa ihjäl i vinter. Fast sen tänkte jag att jag kan nog låna ett ponnytäcke av mamma om han nu skulle behöva ett.

Köpte en slicksten som skulle smaka vattenmelon. Gillar hästar det? Smakerna man kunde välja mellan var melon, cocos, hallon och lakrits. Ingen smak som passar häst tror jag egentligen... Får se om det är nån som gillar den. Hängde in den hos Zoza och Cruze och Zoza blev livrädd för den...

Det där med storlek på grimma är ju ett kapitel för sej själv... Tittade på grimma till Cruze. Ponny såg lite grov ut, men så hittade jag en shetland och den såg smalare ut i remmarna, så den köpte jag. Ställbar i nacken och runt nosen. När jag provade den, så var den lagom på yttersta hålen på båda ställena... Alltså inget att växa i. Provade 5 av mammas ponnygrimmor och ingen passade. För stora under ganascherna... Så han får väl gå med sin shettisgrimma ett tag.

3 oktober

Hundkurs idag igen. Julia har blivit jätteduktig och klarar nästan alla hinder galant, förutom..... slalom... Idag strejkade hon och la sej på rygg i stället...

Annars är det bara jobb, jobb och jobb. Hoppas det syns i plånboken sen. =)

RSS 2.0